събота, 15 октомври 2011 г.

Порнографията, част 2

--------1203
Стадии на пристрастяването към порнографията

 

Една от основните цели на порно-разпространителите и създателите на подобни материали е да те направят пристрастен към техните продукти и ти просто трябва да го знаеш. Порнографията ти обещава задоволяване на копнежите и желанията ти, но това ли се случва в действителност? Не - ти се залепваш за нея като към наркотик. Порнографските компании са заинтересовани в разширението на техния бизнес и ще направят всичко възможно да ти предоставят образи, които да те възбудят, за да се обърнеш към ползване на услугата им отново и отново. 

 

Според д-р Виктор Клайн порнографията може да се окаже по-сериозно пристрастяване дори и от кокаина. Двама автори - Джийн Макконъл и Кейт Кембъл дефинират пет стадии на пристастяването към порноография:

 

1. Ранно излагане. Повечето момчета, които са пристрастени към порно всъщност са започнали отрано. Еротичните образи, които са наблюдавали като малки, отваря врата за по-късни прояви с навлизането в етапа на зрелостта.

 

2. Пристрастяване. Това е втората фаза, при която потребителят на порно се връща отново и това се превръща в регулярно действие - част от неговия живот. Той се усеща така сякаш не може да спре да го прави.  

 

3. Ескалация. След време започва етапа на ескалацията - порно-потребителят започва да търси нова и още по-вълнуваща сексуална информация. Първоначалното любопитство към порното се е превърнало в гореща развълнуваност. 

 

4. Безчувственост. Порно-материалите започват да отегчават порно-потребителя и дори най-вълнуващите сцени вече не могат да го задоволят. Той започва да се чувства така, сякаш не може да получи реално удовлетворение. 

 

5. Сексуално действие. Това е последната фаза, при която мъже могат да предприемат действия към "истинското нещо" и ако не успеят да открият своя сексуален обект, да извършат дори изнасилване.

 

Ако усещаш себе си като че ли си на ръба да направиш нещо такова, ако сексуалните мисли те контролират изцяло и ти е трудно са се спреш, ти се намираш в опасна зона и се нуждаеш от помощ. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар